Δισκογραφία

«Αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ» | Ρεμπέτικα και Παραδοσιακά τραγούδια της μεγάλης ερμηνεύτριας, σε ζωντανή ηχογράφηση το 2017.

Αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ

Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Ρεσιτάλ για το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα με τίτλο: « Αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ. Μια μελέτη – ιστορική ερμηνεία βασισμένη στη γνωστή ερμηνεύτρια».

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν η ερμηνεία της Εσκενάζυ, καθώς και η πιστή εκτέλεση των ηχογραφήσεων αυτών, με συνειδητή προσθήκη προσωπικών στοιχείων από τον κάθε μουσικό.

Στο δίσκο περιλαμβάνονται τραγούδια από το ρεπερτόριο της Ρόζας Εσκενάζυ μέσα από την πορεία της στο ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι.

Κλάμμα

Το όνομα KLAMMA σχετίζεται με την άμεση και έμμεση σχέση των περισσότερων από τα τραγούδια του Cd με τις πρακτικές των μοιρολογιών. Τα περισσότερα, είναι είτε τα ίδια μοιρολόγια, είτε μελωδίες μοιρολογιών που έχουν αλλάξει λειτουργία είτε πρακτικές μοιρολογιών όπως κραυγές, και λυγμοί και ο ίδιος ο τρόπος του τραγουδιού που σχετίζονται με τα μοιρολόγια ή προέρχονται από αυτά και έχουν περάσει σαν μουσική φόρμα στα άλλα εθιμικά τραγούδια.

Ηχώ

Το γυναικείο φωνητικό εργαστήρι ΗΧΩ άρχισε την δουλειά του σαν μία πειραματική δραστηριότητα το 1998 από την διδάσκουσα Δρ. Αθηνά Κατσανεβάκη στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με παιδιά 12-15 ετών και στην συνέχεια μέσα στα μαθήματα της στο ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Βασίζεται σε μία 20ετή έρευνα και εμπειρία από το 1990. Τώρα είναι μία ομάδα από απόφοιτες και εξωτερικούς συνεργάτες που προωθεί την ερμηνεία και επιτέλεση βασισμένη στην επιτόπια εθνομουσικολογική έρευνα. Με αυτό το όνομα δραστηριοποιείται από το 2012.